Βιβλίο με Θέμα την Ελιά από Μαθητές Δημοτικού

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης εξέδωσαν ένα βιβλίο αφιερωμένο στο ιερό δέντρο των Ελλήνων την ελιά, ως αποτέλεσμα της βιωματικής τους εκπαίδευσης για την ιστορία της , τη χρησιμότητα, τα προϊόντα και τη διατροφική της αξία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», στο βιβλίο υπάρχουν περισσότερες από 30 εικονογραφημένες μαγειρικές συνταγές με βάση το ελαιόλαδο και την ελιά, που εκτέλεσαν οι μικροί μαθητές με τις μητέρες τους.

Ακόμη, υπάρχουν έργα ζωγραφικής τους σε λαδοπαστέλ και ποιήματα που συνέθεσαν οι ίδιοι, καθώς και μια συλλογή από γνωστές και άγνωστες παροιμίες, όλα με θέμα το ευλογημένο δέντρο της Μεσογείου και τον καρπό του.

Οι 32 μαθητές της τέταρτης τάξης του 1ου Δημοτικού Ξάνθης, μετέφεραν στην πράξη όσα διδάχτηκαν και βίωσαν για την ελιά, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του σχολείου τους.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν ένα ελαιώνα, σκάλισαν δέντρα, έμαθαν για το λίπασμα και τις ασθένειες του δέντρου, για το οικολογικό ράντισμα, μάζεψαν ελιές και ακολούθησαν την τετράμηνη διαδικασία ωρίμανσης τους, προκειμένου να γίνουν βιώσιμες.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν ένα ελαιοτριβείο όπου παρακολούθησαν την επεξεργασία πολτοποίησης και εξαγωγής λαδιού.

Τέλος οι μαθητές ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με την παρουσίαση του βιβλίου στο σχολείο τους, όπου ανέβασαν και ένα θεατρικό έργο, το οποίο είχε θέμα το μύθο της ελιάς με τον Ποσειδώνα και την Αθηνά.

Πηγή: Econews.gr

 
GreekEnglish (United Kingdom)Italian - Italy