Βασικές Κατηγορίες τυποποιημένου ελαιολάδου

Το τυποποιημένο ελαιόλαδο διατίθεται σε 4 βασικές κατηγορίες και οι ονομασίες τους αντιστοιχούν σε φυσικοχημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που προσδιορίζονται από Κανονισμούς του Δ.Σ.Ε. και της Ε.Ε.

  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο: Είναι παρθένο ελαιόλαδο με τέλειο άρωμα και γεύση, με ελεύθερη οξύτητα όχι μεγαλύτερη από 0,8%.
  • Παρθένο Ελαιόλαδο: Είναι παρθένο ελαιόλαδο με καλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, με ελεύθερη οξύτητα όχι μεγαλύτερη από 2,0%.
  • Ελαιόλαδο: Είναι το λάδι που αποτελείται από μείγμα εξευγενισμένου και βρώσιμου παρθένου ελαιολάδου, με οξύτητα όχι μεγαλύτερη από 1%.
  • Πυρηνέλαιο: Μείγμα εξευγενισμένου πυρηνελαίου και βρώσιμου παρθένου ελαιολάδου, με οξύτητα όχι μεγαλύτερη του 1%.
 
GreekEnglish (United Kingdom)Italian - Italy