Συμμετοχή του προγράμματος στην Έκθεση «Ελαιοτεχνία»

elaiotexnia1Στην Ελλάδα, τρίτη ελαιοπαραγωγό χώρα στον κόσμο και κομβικό σημείο για τα Βαλκάνια και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, δεν διοργανώνεται μέχρι σήμερα καμία κλαδική έκθεση για τον ελαιοκομικό τομέα. Έναν τομέα που απασχολεί και ενδιαφέρει περισσότερες από 1.000.000 επαγγελματίες, ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς, εμπόρους κλπ. και συμβάλλει σημαντικά στην εθνική μας οικονομία.

Η Μεσογειακή έκθεση ελιάς και ελαιολάδου «Ελαιοτεχνία» που έλαβε χώρα στην Ανθούσα Αττικής 16-18 Απριλίου 2010, έρχεται κάθε χρόνο για να καλύψει το κενό αυτό. Στα πλαίσια του προγράμματος αντιπρόσωποι των εταίρων συμμετείχαν στην έκθεση, στην οποία ο εταίρος ISPOT (Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων) διέθετε περίπτερο εντός της έκθεσης. Στην έκθεση Ελαιοτεχνία συμμετείχε πληθώρα εκθετών (περίπου 70) που κάλυπταν όλες τις πτυχές και δραστηριότητες στον κύκλο ζωής ελιάς και ελαιολάδου όπως, ελαιοπαραγωγοί και καλλιεργητές, εκπρόσωποι συνεταιρισμών και των ενώσεών τους, ελαιουργοί, εθνικοί φορείς, εκπρόσωποι τυποποιητικών επιχειρήσεων, έμποροι, διανομείς και λιανοπωλητές, εξαγωγείς - εισαγωγείς και καταναλωτές. Υπολογίζεται ότι περίπου 4.000 κόσμου επισκέφθηκαν την έκθεση το τριήμερο 16-18 Απριλίου.

Στόχος της έκθεσης είναι η πληρέστερη ενημέρωση οποιουδήποτε ανά τον κόσμο που ενδιαφέρεται για τον κλάδο της παραγωγής και επεξεργασίας ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες και οι προσκεκλημένοι στην έκθεση είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν νέα προϊόντα ενώ αναπτύχθηκαν και νέες επιχειρηματικές σχέσεις.

Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και την επίτευξη αποδοτικών συμφωνιών μεταξύ επιχειρήσεων και εμπόρων, το αποτέλεσμα της έκθεσης ήταν η τόνωση της ανταγωνιστικότητας και η ενδυνάμωση του ενδιαφέροντος στην παραγωγή της ελιάς και των προϊόντων της.

elaiotexnia2

 
GreekEnglish (United Kingdom)Italian - Italy